Om Bokhavet

Bokhavet lanserades i december 2015 och har på kort tid blivit en välbesökt tjänst för konsumenter som letar efter de bästa priserna på sina böcker. Genom att använda egenutvecklad teknik för att samla in priser från över 80 butiker kan vi ge en mycket omfattande prisjämförelse som vi just nu är unika med inom denna nisch.

Vilka driver Bokhavet?

Bokhavet drivs av Veloxia AB från sitt säte i Stockholm. Veloxia specialiserar sig på jämförelsetjänster och driver bl.a. Alltomkreditkort.se som jämför kreditkort och Hittabolån.se som jämför bolån. Vi strävar efter att skapa de bästa prisjämförelsetjänsterna i Sverige.

Har du hittat en bugg eller något annat fel?

Ibland kan våra sökrobotar (och/eller utvecklare) klanta sig lite. Om du hittar felaktiga priser, felaktig information eller länkar som inte fungerar tar vi tacksamt emot information om detta. På varje boksida finns en felrapporteringsfunktion; klicka på knappen "rapportera fel" och fyll i formuläret.Om du har hittat någonting annat knasigt som inte berör en specifik bok är du varmt välkommen att kontakta oss på [email protected].

Samarbete och annonsering

Vi samarbetar gärna med olika organisationer och tar alltid den första kontakten på mail.

Exempel på organisationer vi samarbetar med:
  • Bokbutiker
  • Universitet/skolor
  • Bibliotek
  • Kommuner
  • Bloggare
Om du har en bokbutik kan du inte påverka hur du listas hos oss; butiken som erbjuder det bästa priset visas alltid högst upp. Du kan däremot, i viss mån, bannerannonsera hos oss.

Villkor och juridisk information

Bokhavet bedriver ingen försäljning av böcker, utan jämför priser från butiker som har böcker i sitt sortiment. Det är de villkor och priser som butikerna tillhandahåller på sina webbsidor som gäller vid köp.

Bokhavet använder automatisk datainsamling för att kunna erbjuda en så pass väluppdaterad databas som möjligt. Även om vi arbetar hårt för att felaktig information inte ska förekomma kan vi inte garantera att de priser vi presenterar inte är felaktiga. Detsamma gäller produktbilder, titlar, författaruppgifter och annan information om böcker som vi publicerar.

Den sammanställda informationen på Bokhavet.se åtnjuter skydd enligt reglerna om skydd för kataloger, tabeller och andra dylika arbeten i 49 § lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk. Kopiering av information från Bokhavet.se är dock tillåten för ändamål som faller utanför näringsverksamhet och med iakttagande av god sed för sådana ändamål. För andra ändamål hänvisar vi till användning av vårt API.

Vi på Veloxia AB anser självklart att även andras upphovsrätt ska respekteras. Har du några upphovsrättsliga anspråk gentemot oss är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Bifoga relevanta länkar och var tydlig med att ange vilka åtgärder du vill att vi vidtar.