Vanliga frågor

Hur gör vi för att synas på Bokhavet.se?

Våra robotar letar ständigt efter nya butiker och hittas er butik kommer den att läggas till automatiskt. För att påskynda detta kan ni skicka ett mail till [email protected] så ser vi till att er butik börjar indexeras inom 5 arbetsdagar.

Kostar det något för butiker att vara med?

Nej, det kostar ingenting. Vi visar priser från alla butiker, oavsett om butiken betalar oss eller inte.

För en liten summa per förmedlad besökare kan ni däremot synas med logga, leveranstider och färgglada knappar i våra prislistor. Kontakta oss på [email protected] så hjälper vi er att komma igång.

Det saknas priser från vår butik i prisjämförelsen för en bok. Vad beror det på?

Det kan finnas olika förklaringar till varför priset på en enskild bok saknas:

  • Våra robotar har inte hunnit indexera er sajt helt och hållet än. Om boken är ny eller om vi nyligen har börjat indexera er sajt är detta troligtvis orsaken.
  • Det finns inga länkar till boken. Det måste alltid gå att klicka sig från startsidan till boken utan att använda ett sökformulär för att vi ska hitta boken.
  • Priset och/eller ISBN är inte tydligt angivna på er produktsida.
  • Det kan även finnas tekniska förklaringar till problemet. Läs mer om hur ni kan förenkla den automatiserade datainsamlingen i vår sektion för teknisk support.

Tips: Länkadresser som innehåller ett giltigt ISBN-nummer prioriteras av våra sökrobotar.

Jag har hittat en boksida med felaktig information. Vad kan jag göra?

På varje boksida finns en felrapporteringsfunktion. Klicka på knappen "rapportera fel" och fyll i formuläret.


Vi har sänkt/höjt priset på en bok, men prisändringen syns inte. Varför?

Våra sökrobotar återbesöker era produktsidor då och då för att kontrollera om priset har ändrats. Olika faktorer, såsom bokens popularitet och hur ny den är, avgör hur ofta priserna kontrolleras. Det kan därför dröja allt ifrån någon timme till några veckor innan priset hunnit uppdateras på Bokhavet.se.

För att påskynda prisuppdateringar och indexering av nya bokpriser kan ni även tillhandahålla produktlistor till oss. För mer information om detta, kontakta oss på [email protected].

Är din fråga inte besvarad? Tveka inte att höra av dig till oss på [email protected].