Lucinda Riley böcker

Lucinda Riley var en brittisk författare som är känd för sina populära romaner, särskilt serien ”De sju systrarna” (The Seven Sisters series). Hon föddes den 16 februari 1965 och avled den 11 juni 2021. Under sin författarkarriär skrev Riley en rad böcker inom olika genrer, inklusive historisk skönlitteratur och samtida romantik.

Här är några av Lucinda Rileys mest kända böcker:

Här är Lucinda Rileys böcker tillsammans med deras utgivningsår och en kort beskrivning av varje bok:

 1. ”De sju systrarna” (The Seven Sisters) – 2014
  • Första boken i serien introducerar systrarna som alla är adopterade och letar efter sina biologiska rötter. Maia, den äldsta systern, följer ledtrådar till Rio de Janeiro och upptäcker sin familjs fascinerande historia.
 2. ”Stormens systrar” (The Storm Sister) – 2015
  • Andra boken fokuserar på Ally, som reser till Norge för att utforska sin biologiska bakgrund. Där stöter hon på berättelser om en berömd norsk tonsättare och en mystisk sångerska.
 3. ”Skuggornas systrar” (The Shadow Sister) – 2016
  • I den tredje boken följer vi Star, som beger sig till Kent och upptäcker en koppling till en teaterlegend och en förlorad kärlekshistoria.
 4. ”Pärlflickan” (The Pearl Sister) – 2017
  • CeCe reser till Australien för att följa spåren av sin biologiska historia. Där upptäcker hon en fascinerande pärlfiskekultur och en kärlekshistoria som sträcker sig över tid och kontinenter.
 5. ”Månsystern” (The Moon Sister) – 2018
  • Tiggy reser till den skotska landsbygden och stöter på en cirkusfamilj och en spådomskonstnär. Hennes resa leder henne till Spanien och en familj med en stark koppling till flamenco.
 6. ”Solens systrar” (The Sun Sister) – 2019
  • I sjätte boken följer vi Electra till Grekland där hon utforskar antik historia och den legendariska berättelsen om Helios och Selene.
 7. ”Lucias systrar” (The Seven Sisters: The Lost Sister) – 2021
  • Den senaste boken i serien berättar historien om systern Electras försvunna tvillingsyster, Lucinda. Boken utforskar Lucindas öde och hennes koppling till konstvärlden.
 8. ”Helenas hemlighet” (The Olive Tree) – 2016
  • En fristående roman som handlar om en kvinna som återvänder till sitt barndomshem i Cypern och upptäcker familjehemligheter.
 9. ”Lavendelträdgården” (The Lavender Garden) – 2012
  • En fristående roman som väver samman historiska händelser under andra världskriget med en nutida berättelse om upptäckter och familjehemligheter.
 10. ”Flickan på klippan” (The Girl on the Cliff) – 2011
  • En fristående roman som utspelar sig i Bretagne, Frankrike, och avslöjar familjehemligheter som sträcker sig över generationer.
 11. ”Den italienska flickan” (The Italian Girl) – 2010
  • En fristående historisk roman som följer en ung kvinnas öde i 1900-talets England och Italien.

Dessa böcker har varit mycket populära och har fått ett stort antal läsare runt om i världen. Lucinda Rileys böcker är kända för att kombinera historiska och samtida element, ofta med starka kvinnliga huvudkaraktärer och familjeskildringar. Hennes berättelser har fått ett stort följande och har översatts till många språk runt om i världen.