Camilla Läckberg-böcker

Camilla Läckberg är en populär svensk deckarförfattare och har skrivit flera böcker som har blivit internationella bästsäljare.

Camilla Läckberg är känd för sina spännande deckare som utspelar sig i den pittoreska miljön i Fjällbacka och följer huvudkaraktärerna Erica Falck och Patrik Hedström när de löser komplexa mordgåtor.

Populära Camilla Läckberg böcker

Här är en lista över Camilla Läckbergs böcker tillsammans med deras utgivningsår och en kort beskrivning av varje bok:

 1. Isprinsessan (2002) – Camilla Läckbergs debutroman, där författaren Erica Falck återvänder till sin hemstad Fjällbacka efter sin förälders död och upptäcker en mörk hemlighet.
 2. Predikanten (2003) – I denna bok ställs Erica och Patrik inför en serie mystiska mord där offren är kopplade till en religiös sekt.
 3. Stenhuggaren (2005) – Efter ett likfynd i en gammal stenkyrka börjar Erica och Patrik gräva i en gammal familjetragedi som verkar ha kopplingar till nutiden.
 4. Olycksfågeln (2006) – När en kvinna hittas död på en fiskeö erbjuder sig Erica att hjälpa till att lösa fallet, och det visar sig vara kopplat till en gammal försvunnen person.
 5. Tyskungen (2007) – Denna gång utforskar Erica och Patrik en försvunnen flickas öde, samtidigt som de kämpar med sitt eget växande familjeliv.
 6. Sjöjungfrun (2008) – En ung flicka hittas mördad i en badtunna, och Erica och Patrik måste lösa fallet, som har kopplingar till en sekteristisk kult.
 7. Fyrvaktaren (2009) – En gammal kvinna hittas död, och Erica upptäcker att det finns en koppling till en tragedi från andra världskriget.
 8. Änglamakerskan (2011) – En serie mord på äldre släktingar avslöjar en hemsk sanning om en kvinnas mörka förflutna.
 9. Sjöfågel (2012) – Erica och Patrik utreder ett mord på en ung kvinna som hade ett förflutet som mobbad i skolan.
 10. Fjällvandraren (2013) – En grupp vänner möts för en fjällvandring, men när en av dem försvinner inleds en intensiv sökning.
 11. Lejontämjaren (2014) – Erica och Patrik dras in i en mordutredning som verkar ha kopplingar till en känd illusionist.
 12. Häxan (2017) – När en fyraårings försvinnande kastar skuggor över Fjällbacka, kämpar Erica och Patrik för att hitta sanningen bakom det mystiska fallet.
 13. En bur av guld (2019) – Efter ett bröllop i Fjällbacka hittas bruden mördad, och Erica och Patrik måste lösa fallet.
 14. Silverfjäril (2021) – En kvinna hittas mördad, och hennes hemligheter avslöjas när Erica och Patrik undersöker fallet.

Camilla Läckbergs böcker kännetecknas av sina skickligt utarbetade intriger, komplexa karaktärer och den pittoreska miljön i Fjällbacka. Hennes förmåga att blanda kriminalintriger med skildringar av vardagsliv och relationer har gjort henne till en av Sveriges mest framgångsrika författare.